A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

«Дайте можливість людям на місцях рухатися і розвиватися», - Сергій Яцковський звернувся до народних депутатів (+відео)

Дата: 22.06.2016 11:17
Кількість переглядів: 875

Якнайшвидше прийняти зміни до Бюджетного кодексу України, які дозволять залишати в бюджетах об’єднаних територіальних громад (ОТГ) адміністративний збір за державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.

З таким зверненням до народних депутатів України звернувся керівник Агенції регіонального розвитку Хмельницької області Сергій Яцковський. Про це він сказав в програмі «Децентралізація – влада громади» телеканалу «Рада».

Державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб на території ОТГ здійснюють Центри надання адміністративних послуг. Згідно чинного законодавства, плата за надання адміністративних послуг спрямовується до бюджетів за місцем надання таких послуг.

За словами Сергія Яцковського, зміни до Бюджетного кодексу, які передбачають залишати на місцях плату за реєстрацію, погоджені і Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету, і Комітетом з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, і Асоціацією міст України.

«Хочу звернутися до шановних депутатів Верховної Ради України: шановні панове, в Україні життя не зупинилося і децентралізація не зупинилася, навіть якщо ви не голосуєте закони. Але дайте можливість людям на місцях рухатися і розвиватися (...) 14 березня всім ОТГ закрили доходні рахунки в казначействі (зарахування плати за реєстрацію). З 14 березня ті ЦНАПи, які діють в ОТГ, вони фактично заробляють гроші до районного бюджету (…) А це великі кошти. Ми порахували, що Центр надання адмінпослуг невеликої Меджибіжської громади мав би заробити 350-360 тис. грн. Тобто він мав би окупитися. ЦНАП - це юридична особа, він мав би на себе певною мірою заробляти. Якщо він не заробляє, значить громада витрачає власний ресурс. А зараз плата за реєстрацію надходить до районного бюджету», - констатував Сергій Яцковський.

матеріал взято з ресурсу: http://decentralization.gov.ua/news/item/id/2669


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано