A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

День працівника сільського господарства

Дата: 20.11.2017 09:01
Кількість переглядів: 2233

у с.Голосків та с.Улянівка, с.Нігин, с.Пудлівці, с.Слобідка-Гуменецька

Колись, хтось з мудрих сказав про Україну: «Людям даровано поля масні, рахманні, які пахнуть коли їх ореш, білим хлібом; там скиби крають, наче масло; там грудкою землі  благословляють дитину в колисці, а молодих на порозі; там посадиш вербу, а виросте медова груша, посієш пшеницю, а вродить злото, а з вівса дзвінка мідь».

Ці слова були пророчими: вони сказані про нашу землю-годувальницю.

Сільське господарство – одна з найважливіших галузей економіки України. Від її процвітання залежить, що ми їстимемо завтра, і як ці продукти вплинуть на наше життя. На території України знаходиться третина орних земель всієї Європи. А на території сіл Голосків і Улянівка, що входять до складу Гуменецької ОТГ, – їх десь до двох тисяч гектарів. І скажу я вам, до останнього гектара, до останньої сотки, вся земля оброблена, засіяна або зорана. І це все тому, що на ній працюють люди, які щодня розумом і руками, серцем і душею долучаються до важливих аграрних питань.

Сьогодні ми прийшли привітати наших орендарів, які не тільки орендують наші земельні паї, вони допомагають нам обробляти  землю і у власних господарствах, допомагають вижити у цей нелегкий час, допомагають воїнам АТО.

День сільського працівника – це свято дбайливих господарів, незалежно від форм власності і господарювання. І саме завдяки таким людям і не переводиться селянський рід на землі Українській.

Тож сьогодні всім, хто причетний до цього свята, велика подяка за терпіння і витримку. Щастя і злагоди в кожну домівку. Миру  нашій Україні!

Фото без опису Фото без опису Фото без опису


с.Нігин

18 листопада працівники культури привітали орденоносців села Нігин з Днем сільського господарства, оскільки, з давніх-давен Нігин славився добрими та працьовитими людьми. Завдяки “золотим рукам” та мудрості аграріїв живе наша українська нива.

Професій знаєм ми чимало:
шахтар, геолог, вчитель і пілот,
Творець віршів, і майстер по металу.
Прекрасні всі, найкраща ж – хлібороб.

У народі недаремно мовиться, що хоч зерно і золотим родиться, але перетворити його на золото дуже непросто. Тож сьогодні ми бажаєм Вам, усі дорогі хлібороби, добрих засівів, рясних сходів та щедрого урожаю.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


с.Пудлівці

В день працівників сільського господарства у Пудловецькому будинку культури відбувся святковий концерт на честь односельчанам, які все своє життя присвятили землі, хліборобській справі та тваринництву.

Односельчани мали можливість поринути у спогади, адже про кожного з них розповідали з любов’ю та повагою. Аматори будинку культури дарували присутнім пісні їх молодості, а вони разом з артистами підспівували та дарували щедрі овації.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


с.Слобідка-Гуменецька Коли любов не має меж,
Коли душа не знає втоми,
Коли Землею ти живеш –
Праця твоя стає святою.

Щорічно у третю неділю листопада відзначається День працівників сільського господарства в Україні. Це свято, присвячене всім аграріям країни, було засноване в 1993 році! День працівників сільського господарства – це визнання звитяжної хліборобської праці на благо України, це хвала мозолястим рукам селян, які знають справжню ціну хлібу!

Староста села Блажко Ю.Й. та працівники культури Кодовбецька Я.Ю., Сороката І.М. привітали односельчан, праця яких багато років була пов’язана із землею. Їх називали "житниці", "трударі землі".

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


Читати статтю Тиждень історії та географії (Нігинська ЗОШ)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано