A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Кам’янець-Подільська окружна прокуратура інформує

Дата: 22.06.2022 09:03
Кількість переглядів: 594

Прокуратура Кам’янеччини вимагає повернути в комунальну власність 10 га земель вартістю понад пів мільйона гривень

За результатами вивчення законності використання земель, розташованих на території Кам’янець-Подільського району, Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою  виявлено факти незаконного вибуття із комунальної власності 5 земельних ділянок сільськогосподарського призначення, загальною площею 9,34 га та вартістю 672 тис. грн.

Встановлено факти підробки та використання 10 рішень органу місцевого самоврядування, що в подальшому стали підставою для реєстрації права приватної власності громадян на 5 земельних ділянок, загальною площею 9,34 га та вартістю 672 тис. грн. з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства, що розташовані в межах одного з населених пунктів Кам’янець-Подільського району Хмельницької області, що призвело до їх незаконного вибуття з земель комунальної власності.

За вказаними фактами окружною прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 та ч. 4 ст. 358 КК України (підробка та використання рішень органу місцевого самоврядування).

Також, з метою захисту інтересів держави окружна прокуратура звернулась до суду з позовами в інтересах держави в особі органу уповноваженого державою на здійснення функцій у спірних правовідносинах - сільської ради до відповідачів про витребування 5 земельних ділянок загальною площею 9,34 га та вартістю 672 тис. грн з незаконного володіння у комунальну власність.

На даний час, вказані позови перебувають на розгляді в Кам’янець-Подільському міськрайонному суді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано