A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Кам’янець-Подільська окружна прокуратура інформує

Дата: 09.06.2022 10:51
Кількість переглядів: 442

♦ Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою до суду спрямовано кримінальне провадження по факту нападу та заволодіння чужим майном (розбій) ♦
♦ Позовні вимоги прокуратури про стягнення заподіяної шкоди, заподіяної незаконною порубкою дерев задоволено повністю 


Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою до суду спрямовано кримінальне провадження по факту нападу та заволодіння чужим майном (розбій)

За процесуального керівництва прокурорами Кам’янець-Подільської окружної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні по факту нападу та заволодіння чужим майном, яке відбулося неподалік від центрального ринку міста.

В ході досудового розслідування встановлено, що під час введеного по всій Україні воєнного стану місцевий житель нехтуючи нормами суспільного життя та життєвих цінностей, неподалік від входу в центральний ринок міста вчинив напад на жінку похилого віку шляхом виривання з її рук речей та грошових коштів, та подальшого поштовху, від якого остання втратила рівновагу та впала, внаслідок чого отримала тілесні ушкодження у вигляді закритого перелому плечової кістки, рубця, синяків на ліктьовому суглобі та лівому плечі.

На даний час у вказаному кримінальному провадженні триває судовий розгляд.

До відома, вчинення розбою в умовах воєнного стану карається позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.


Позовні вимоги прокуратури про стягнення заподіяної шкоди, заподіяної незаконною порубкою дерев задоволено повністю

Кам’янець-Подільський міськрайонний суд завершив розгляд позовної заяви окружної прокуратури про відшкодування шкоди заподіяної навколишньому природному середовищу незаконною порубкою дерев на суму 13,5 тисяч гривень.

Під час судового розгляду встановлено, що ще в лютому 2021 року відповідач, перебуваючи у лісовому масиві поблизу одного із сіл Кам’янець-Подільського району на території, яка відноситься до національного природного парку «Подільські Товтри» і є територією природно-заповідного фонду, в порушення вимог Лісового кодексу України, порушуючи встановлений порядок охорони, раціонального використання та відтворення лісу, умисно, з корисливих мотивів, здійснив незаконну порубку двох акацій.

Своїми протиправними діями відповідач заподіяв шкоду навколишньому природному середовищу на суму 13,5 тис. грн. та вироком міськрайонного суду визнаний винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 246 КК України.

Проте, ні під час досудового розслідування, ні в ході судового розгляду кримінального провадження відповідач завдану своїми незаконними діями добровільно не відшкодував.

Відтак, прокуратурою, в ході реалізації представницьких повноважень, заявлено позов про стягнення з порушника заподіяної шкоди.

Вказані обставини знайшли свої підтвердження в ході судового розгляду позовної заяви.

Рішенням міськрайонного суду, яке набрало законної сили, позовні вимоги прокуратури про стягнення заподіяної шкоди, заподіяної незаконною порубкою дерев у розмірі 13,5 тис. грн. задоволено повністю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано