A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Робочі зустрічі: у Кам’янці-Подільському податківці закликають до погашення податкового боргу та сумлінного наповнення бюджету

Дата: 27.05.2022 08:14
Кількість переглядів: 484

Фахівцями Кам’янець-Подільської ДПІ проведено робочу зустріч з керівництвом Гуменецької територіальної громади, під час якої розглянуті питання проведення спільних заходів, спрямованих на сплату сум грошових зобов’язань в умовах воєнного стану та погашення податкового боргу платників податків, як основних джерел наповнення бюджетів громад.

Несплата заборгованих сум з земельного податку, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та єдиного податку негативно впливає на фінансові можливості громад.

Заступник начальника ДПІ – начальник відділу електронних сервісів Кам’янець-Подільської ДПІ Ніна Чесньовська закликає суб’єктів господарювання не накопичувати борги та врахувати, що стягнення податкового боргу може відбутися й без судового рішення. Зокрема зміни, внесені до п. 95.5 ст. 95 Податкового кодексу України Законом України від 30.11.2021р. №1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», дозволяють  керівнику контролюючого органу чи його заступнику приймати рішення про стягнення коштів в рахунок погашення податкового боргу платника податків без звернення до суду.

Позасудова процедура стягнення застосовуватиметься до податкового боргу, що виник в результаті несплати платником податків самостійно задекларованих грошових (податкових) зобов’язань, які є узгодженими, не підлягають оскарженню та повинні бути самостійно сплаченими платником або погашеними за допомогою органу стягнення.

Крім того, начальник Кам’янець-Подільського відділу по роботі з податковим боргом управління по роботі з податковим боргом Вадим Михайленко повідомив, що платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом, а фізичні особи – громадяни, які не є суб’єктами господарювання, можуть отримати інформацію про наявність (відсутність) податкового боргу, скориставшись Електронним кабінетом за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС, у Центрах обслуговування платників.

Ніна Чесньовська також проінформувала присутніх про основні зміни у податковому законодавстві, зокрема щодо Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону №2142-IX, Закону №1914-IX, Закону №1946-ІХ, особливості застосування РРО, можливість до 01 вересня 2022 року легалізувати активи за допомогою одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Платникам рекомендовано задекларувати доходи за 2021 рік вже зараз за допомогою електронного сервісу «Декларація про майновий стан і доходи» на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті (розділ «ЕК для громадян») та сплатити до бюджету відповідні платежі.

«У податковій службі готові оперативно надавати консультації платникам, які потребують роз’яснення чинного законодавства з метою недопущення його порушення та відповідно задля уникнення накопичення податкового боргу» - зазначила Ніна Чесньовська.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано