A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Борги жителів Хмельниччини за газ продовжують зростати

Дата: 21.02.2022 14:48
Кількість переглядів: 356

Борги населення перед ТОВ «Хмельницькгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», за місяць побільшали на 94 млн грн, перевищивши у лютому 2022 року позначку 760 млн грн.

Невчасно або неповністю розраховуються за спожитий газ понад 70% споживачів. Найбільші суми винні жителі Хмельницького, Кам’янця-Подільського та Красилова.

«Населення сплачує за блакитне паливо за соціальною ціною – 7,99 грн за кубометр, що до того ж зафіксована до кінця опалювального сезону. Втім, борги жителів області продовжують зростати. Це може негативно вплинути на стабільність надання послуг з газопостачання. Адже наявна ситуація створює дефіцит обігових коштів, що необхідні для нормальної роботи будь-якого постачальника енергоресурсів, зокрема і нашої компанії. Тому, аби в домівках подолян було тепло і затишно під час холодів, сплачувати за отримані послуги потрібно щомісяця до 25 числа», – зауважує директор ТОВ «Хмельницькгаз Збут» Андрій Левицький.

Задля розв'язання проблеми газовики систематично комунікують з несумлінними споживачами: телефонують до них, надсилають Viber-повідомлення та листи з проханням розрахуватися за спожитий енергоресурс. У разі ігнорування діалогу – на безвідповідальних клієнтів очікують суди.

У компанії підкреслюють, що примусове стягнення боргів покладе на плечі відповідачів додаткові витрати. Крім прострочених зобов’язань, доведеться сплатити судовий збір (2480 грн), а також 3% річних та інфляційних втрат. Ба більше, за судовими рішеннями та на вимогу державних і приватних виконавців рахунки боржників можуть бути автоматично заарештовані для списання належних сум.

Наразі за позовами «Хмельницькгаз Збуту» в судах різних інстанцій відкриті 1210 справ проти порушників фінансової дисципліни. За ними загальна сума неплатежів перевищує 10,3 млн грн.

Однак, за словами Андрія Левицького, у компанії завжди йдуть назустріч клієнтам, що опинилися в складних життєвих обставинах. Тому жителі області, які мають поважні причини, можуть укласти договори реструктуризації боргів. Це дозволяє погасити прострочені суми не одним платежем, а кількома частинами протягом визначеного угодою часу.

Нагадаємо, за рішенням Уряду від 14 лютого клієнти "Хмельницькгаз Збуту", яким виповнилося 60 років, можуть розрахуватися за використаний газ грошима за вакцинацію, що зараховані на картки єПідтримки. З 14 березня таку можливість отримають також особи з інвалідністю першої та другої груп.

ТОВ «Хмельницькгаз Збут»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано