A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

ЗАЛУЧЕННЯ ПОЗАБЮДЖЕТНИХ КОШТІВ СПРИЯЄ РОЗВИТКУ ГРОМАДИ

Дата: 23.11.2017 19:17
Кількість переглядів: 1273

Процес децентралізації дав можливість об’єднаним громадам залучати кошти державних фондів та брати участь у інших грантових програмах з метою розвитку інфраструктури населених пунктів, зміцнення матеріальної бази комунальних підприємств, установ і закладів соціальної сфери, а також створення базових передумов для сталого розвитку сіл громади у майбутньому.

У 2017 році на розвиток інфраструктури державою надано субвенцію місцевому бюджету ОТГ у розмірі 6 911,90 тис. грн.

Серед уже реалізованих проектів – «Придбання спецтехніки для комунального підприємства «Житловодгоспресурс». У рамках проекту придбано вантажний автомобіль МАЗ та екскаватор. Загальна вартість проекту склала 3 039,9 тис. грн.

Фото без опису Фото без опису

Даний проект реалізований з метою підвищення якості надання комунальних послуг мешканцям, за умови зменшення фінансових та трудових витрат комунального господарства. Підприємство «Житловодгоспресурс» обслуговує близько 52000 п. м. водопровідних мереж. Більшість з яких знаходиться у незадовільному стані. У 21 населеному пункті, який входить до складу громади, загальна протяжність сільських комунальних доріг складає майже 250 км.

Придбання спецтехніки дозволить збільшити інтенсивність виконуваних робіт та підвищити продуктивність праці, а також швидше реагувати на поточні проблеми, підвищувати продуктивність праці, економити на ремонті та зменшувати витрати бюджетних коштів.

У стані реалізації проект «Реконструкція існуючих гаражів (для зберігання техніки сільської ради та МПК) по вул.Кармалюка с.Гуменці».

Фото без опису Фото без опису

Добудований другий поверх буде слугувати для розміщення особового складу місцевої пожежної команди. Підрозділ МПК у Гуменецькій ОТГ існує з 2011 року, але матеріальна база не у повній мірі відповідає сучасним встановленим вимогам. Після завершення реконструкції на другому поверсі буде розташоване караульне приміщення, диспетчерська, їдальня і душова. Також, на перспективу, до оперативних служб в структурі ОТГ, долучиться черговий поліцейський. Робоче місце для якого також передбачено у приміщенні після реконструкції.

На умовах співфінансування здійснюється реалізація проекту «Будівництво водопроводу ст.Гуменці, вул.Зелена, вул.Першотравнева, вул.Київська в с.Гуменці». Загальна вартість проекту – 1 091,512 тис. грн. 982,23 тис. грн. – кошти ДФРР, а 109,15 тис.грн. – місцевого бюджету.

Фото без опису Фото без опису

Крім зазначених вище, затверджено ще 9 проектів на загальну суму майже 4 млн. гривень, які стосуються ремонту комунальних доріг, освітлення сільських вулиць тощо. Завершення їх реалізації заплановано до кінця 2017 року.


Читати статтю Безпека дорожнього руху – це життя (Нігинська ЗОШ)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано