A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

День вишиванки

Дата: 17.05.2018 23:40
Кількість переглядів: 1976

Гуменецька громада одягнула вишиванки. (Гуменці, Вербка, Нігин, Малозалісся, Лисогірка, Великозалісся)

Працівники Гуменецької сільської ради та Відділу освіти, культури, спорту і туризму Гуменецької сільської ради:

Фото без опису Фото без опису

с. Вербка

Вишивання моє, вишивання…
Чорний – сум, а червоний – кохання.
Синій – небо, зелений – буття.
Вишиванка – це наше життя!

Не перший рік у нашій школі, як і у всій Україні, відзначають День вишиванки. І цього року учні, вчителі та вихованці дитячого садочка ДНЗ «Дзвіночок» долучилися до акції “Одягни вишиванку”. Хтось радів своїм новим вишитим обновкам, хтось вдягнув улюблену вишиванку. Але всі були єдині у думці, що таке свято об’єднує усіх.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

с.Нігин

Вишиванка – символ Батьківщини.
Дзеркало народної душі,
В колисанці купані хвилини,
Світло і тривоги в полотні.

Вишиванка – біль на п’єдесталі,
Слава, воля, єдність, віра – ми.
Журавлем курличе, кличе далі,
Стелить вирій взорами – крильми.

Працівники культури відзначили День вишиванки. Вишиванка вважається оберегом від усього лихого, що може статися у людському житті. Вона є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі.

Фото без опису Фото без опису

с.Малозалісся

Всесвітній день вишиванки відзначається щороку у третій четвер травня. День вишиванки це свято покликане популяризувати українську культуру і традиції.

Вишиванка вважається оберегом від усього лихого, що може статися в людському житті. Вона є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі. В Україні вишиванка символізує і родинну пам’ять, і вірність і любов у сім’ї. Вважається, що український народ намагається закодувати щастя, долю, життя та волю в орнаменті вишиванок.

17 травня 218 року в селі Малозалісся було проведено флеш-моб «А над світом українська вишивка цвіте».

Фото без опису

с.Лисогірка

Підтримуючи традиції нашого народу староста Лисогірки Ціхоцький А.О., Балла Є.П. та завідувач місцевим СК Грецька Л.В. разом з працівниками та вихованцями місцевого дитячого садочка „Перлинка” підтримали „День Вишиванки” провівши робочий день у яскравих вишитих кольорах традиційного одягу українців.77777

Фото без опису Фото без опису

с.Великозалісся

Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

17 травня у філії Великозаліському НВК відбувся День вишиванки. Дрес-кодом дня була вишиванка, і вся школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки.

Цього ж дня у Великозаліському сільському будинку культури відбулося свято вишиванки: «Я люблю свою вишиванку». Глядачі ознайомились з історією вишиванки, а діти подарували їм вірші.

Вишиванка є не тільки традиційним українським одягом, а й оберегом. Традиційно вишивали дівчата, які готували посаг. Сорочку для немовляти вишивала мама чи бабуся, під час роботи співали пісні і молились. Вважалось що так, вишиванка стає справжнім оберегом. Цей український оберіг символізує чистоту почуттів, глибину любові до рідного краю, батьківської оселі.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


Читати статтю Вітаємо зі 100-річчним ювілеєм жительку Слобідки-Гуменецької


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано