A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Усний журнал в бібліотеці

Дата: 29.11.2017 12:56
Кількість переглядів: 1454

Відзначаючи 100-річчя української революції 1917 – 1921 рр., в Сахкамінській філії КЗ „Гуменецька публічна бібліотека” проведено усний журнал на тему „Україна в боротьбі за незалежність 1917 – 1921 рр.”

Присутні мали змогу ознайомитися з книжковим викладом за темою, етапами становлення та історичним значенням української революції, з якими ознайомила завідувач бібліотекою Ткач В.І. Забродська Н.Л. розповіла присутнім про вигнанців з нашого краю, яких переслідувала більшовицька влада, нащадки яких живуть в нашому селищі.

Ізюминкою заходу стало обговорення публіцистичної статті, опублікованої в газеті „Край Кам’янецький”, яку написав журналіст, публіцист Волохівський В.Л. за документами, які зібрала Забродська Н.Л. про уродженця Поділля – святого новомученика Димитрія Апанського (в миру Дмитро Неровецький), який загинув мученицькою смертю в 1919 році в Красноярському краї Росії, нащадки якого проживали в нашому селищі. Це його онука О.В.Олинець (нині покійна) із сім’єю. Про нього створено документальний фільм і незабаром виходить книга.

Активну участь в обговоренні взяли Волохівський В.Л., Забродська Н.Л., Манушина І.А., СамойленкоТ.Л., Порхун В.М., Соха Р.С., Восковнюк Г.С. та інші.

Музичний супровід оформила завідувач клубом Волинець Н.М.


Читати статтю Концерт для військових в/ч А-3479 (+відео)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано