A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Річниця звільнення України від фашистських загарбників

Дата: 30.10.2017 12:13
Кількість переглядів: 1327

На честь річниці звільнення України від фашистських загарбників відбулися заходи в с.Нігин

28 жовтня працівники культури разом із жителями с.Нігин провели годину пам'яті “Дорога ціна перемоги”.

Важкий і неоднозначний шлях пройшла Україна протягом своєї історії. Важливою і трагічною частиною цього шляху є Велика Вітчизняна війна 1941 – 1945 рр. На території України вона не припинялася 1225 днів і ночей – з 22 червня 1941 по 28 жовтня 1944 р. Великі бої точилися за кожен клаптик нашої землі, за кожну вулицю, за кожен дім. Війна не припинялася ні на годину.

Україна протягом 1941 – 1945 рр. направила до Збройних сил СРСР 7 млн. чоловік, кожен другий з яких загинув. Багато українських матерів не дочекались своїх синів. По всьому світу розкидані їхні могили.

Сьогодні ми звертаємось до історії, щоб зачерпнути сил із джерел стійкості та нескореності. Дорогою ціною заплатила Україна за здобуту Перемогу. Низько вклоняємося і висловлюємо слова глибокої вдячності всім ветеранам і учасникам Другої світової війни. Ми завжди пишатимемося Вашим подвигом.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису


Ти пам’ятай, ніколи не забудь (с.Нігин)

Багато років відділяє нас від тих днів, коли Україна була звільнена від фашистських загарбників. Та скільки б не пройшло років і десятиріч, ми завжди будемо звертатися до тих історичних подій, що знаменують перемогу життя над смертю, розуму над безумством, гуманності над варварством.

27 жовтня 2017 року в Народному музеї історії с.Нігин відбувся урок пам’яті «Ти пам’ятай, ніколи не забудь», який провели вчитель історії Іваніцький Я.М. та завідуюча музеєм Слободян Н.П.

Пройдуть роки, зміняться покоління, настане той час, коли зовсім не лишиться ветеранів війни, але зостанеться пам'ять про них, про їхні подвиги, про ту страшну війну.

І від нас усіх залежить, щоб це залишилося у пам'яті прийдешніх поколінь.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису


Читати статтю Свято с.Пудлівці


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано