A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Сімдесят п’ята зима М. Красуцького

Дата: 08.01.2018 12:08
Кількість переглядів: 1722

с. Вербка;
доповнено 11.01.2018: с. Нігин;
доповнено 12.01.2018: с. Залісся Друге;
доповнено 15.01.2018: с-ще Сахкамінь;
доповнено: с. Слобідка-Гуменецька


с.Вербка

Письменницький світ М. Красуцького

З нагоди 75-ї річниці з дня народження М. Красуцького в Вербецькій бібліотеці були проведені краєзнавчі читання «Письменницький світ М. Красуцького».

Бібліотекар розпочала свою розповідь про почесного громадянина Кам’янець-Подільського району, заслуженого журналіста України, його ж словами, які він залишив в літописі села, перебуваючи в місцевій школі та при зустрічі з читачами бібліотеки 20 квітня 2000 року.

На краєзнавчих читаннях присутні ознайомились з його творами «Саша і Каркуша», «Березневий грім», «За Колимою сонце сходить», «Павутиння» та інші. У своїх творах автор щедро і щиро розділяє з читачем те, що у нього в душі.

М. Красуцький справжній лицар пера, красномовний літератор, член Національної Спілки письменників України, лауреат Всеукраїнських, обласних премій – цього він заслужив сповна.


с.Нігин

Душа Мар'яна Красуцького – в стихії творення

Мар’яна Красуцького як літератора, публіциста, знають на Поділлі давно. Творчість його складна і багатогранна. Це – і прекрасні гостросюжетні оповідання та новели, наповнені ліризмом і поезією повісті, і романи, у яких з неабиякою художньою майстерністю змальовано життя, реальну дійсність, характери – так характеризує його творчість колега по цеху – Олександр Глушко.

В бібліотеці села Нігин відбулася літературна зустріч з творчістю відомого письменника-земляка Мар’яна Красуцького. Бібліотекар Олена Григоришена разом з шанувальниками творчості письменника погортали сторінки книги життя письменника, яке нерозривно пов’язане з життям нашого краю.


с. Залісся Друге

Презентація творів Мар’яна Красуцького

5 січня 2018 року минуло 75 років з дня народження письменника та журналіста Мар’яна Красуцького.

З нагоди цієї дати бібліотекар Залісько Другої філії КЗ «Гуменецька публічна бібліотека» провела презентацію творів письменника.

Читачі ознайомилися із такими творами як «За Колимою сонце сходить», «Острів любові», «Павутиння», «Грона калини червоної» та «Довга дорога вночі».


с-ще Сахкамінь

Грані щедрого таланту

Сахкамінською філією КЗ «Гуменецька публічна бібліотека» проведено літературно-краєзнавчу годину «Грані щедрого таланту» до 75-річчя з дня народження Мар’яна Івановича Красуцького, члена Національної Спілки письменників України, заслуженого журналіста України.

Все життя Мар’ян Красуцький присвятив літературній і журналістській праці. Понад 30 років пропрацював у місцевій газеті «Прапор жовтня» (нині – «Край Кам’янецький»). Разом із тим він завжди намагався писати про наболіле і знайоме. Найбільше – про людей, їхні долі, злигодні, добро і зло, правду і брехню. Одним словом, про життя.

Cеред його романів і повістей – «Покаяння», «Репресовані безвинно», «Судний день», «Цей неприборканий Яхієв», «Острів любові» та інші. Це книги про різні епохи, в які Мар’ян Іванович професійно «вписався».


с.Слобідка-Гуменецька

У бібліотеці с.Слобідка-Гуменецька проведено літературно-краєзнавчу годину до 75-ї річниці від дня народження нашого земляка, почесного громадянина Кам’янець-Подільського району, заслуженого журналіста Мар’яна Красуцького.

Бібліотекар Сороката І.М. розповіла про життєвий та творчий шлях письменника. Також створено книжкову виставку "Грона калини червоної".


Читати статтю Літературна година до дня народження В.Сосюри (с.Слобідка-Гуменецька)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано