A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Свято мужності та відваги

Дата: 14.10.2017 11:18
Кількість переглядів: 12995

Святкування Дня захисника України в с.Гуменці, с.Абрикосівка, с.Слобідка-Гуменецька, с.Малозалісся, с.Великозалісся, с.Пудлівці, с-щі Сахкамінь (клуб, ДНЗ та школа), с.Залісся Друге, с.Вербка (клуб та ДНЗ), с.Улянівка, с.Нігин, с.Лисогірка, с.Голосків


с.Гуменці

Фото без опису Я звертаюсь ночами до Бога, та молюся за твоє життя.
Щоб скоріша була перемога, прошу Господа кожного дня.
Я благаю, щоб ти повернувся, до родини своєї, живим!
Та в бою, щоби не спотикнувся, ангел став охоронцем твоїм!

14 жовтня наша країна відзначає День захисника України. Для нас це свято не тільки народне і релігійне, а й національне. Воно єднає країну, закликає усіх до згуртованості перед сучасними викликами та загрозами.

Напередодні свята, 12 жовтня, у Гуменецькому будинку культури відбувся святковий концерт до Дня захисника України «Свято мужності та відваги». Це свято засноване в нелегкі часи для вшанування мужності і героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

На святковий захід запросили військовослужбовців та членів родин учасників антитерористичної операції на сході країни, які зареєстровані та проживають в селі Гуменці.

З вітальними словами вдячності та шани до військовослужбовців та членів їхніх сімей звернулася заступник начальника відділу освіти, культури, спорту і туризму Гуменецької сільської ради Руслана Олексіївна Онуфрієва. Вона подякувала учасникам АТО за мужність та героїзм, вірну службу на благо своєї землі та українського народу. Усім військовослужбовцям від голови Гуменецької сільської ради Інни Григорівни Абдулкадирової вручила матеріальні допомоги і подякувала за відданість своїй Батьківщині.

Також з вітальним словом до всіх присутніх звернувся депутат Гуменецької сільської ради та учасник АТО Анатолій Янчишен.

Присутні пом’янули хвилиною мовчання українських воїнів, які поклали свої життя в ім’я незалежної та суверенної України, виконуючи священний обов’язок із захисту Батьківщини в зоні проведення АТО.

Нині, коли на східних теренах України точиться боротьба за незалежність і суверенітет держави, маємо бути гідними спадкоємцями духовних цінностей та продовжувачами багатих традицій і славних справ предків.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


с.Абрикосівка

З давніх-давен український народ найголовнішою цінністю у житті вважав здоров’я, загартованість, спритність. Свою силу, винахідливість, кмітливість вони проявляли в іграх, забавах, які часто проводили у традиційні свята українців.

Ось і вихованці Абрикосівського ДНЗ "Перлинка" в переддень свята Покрови Пресвятої Богородиці, яка є покровителькою козаків та Дня захисника України вправлялись у вмінні швидко бігати, "осідлати коня", "втікати з полону", залицятись до дівчат. Малюки дзвінко промовляли свій девіз:

"Нехай знає рідна мати – вільна Україна: козаки ми ще маленькі – зате гідна зміна!"

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


с.Слобідка-Гуменецька

Коли закінчиться війна
розжарена від бомб земля –
воскресне.
Ти знімеш з себе автомат, герою,
бронежилет і …
І не секрет для всіх тепер ти –
великий воїн і солдат…

14 жовтня староста села Блажко Ю.Й. разом із працівниками культури Кодовбецькою Я.Ю. та Сорокатою І.М. від імені голови Гуменецької ОТГ Абдулкадирової І.Г. вітали учасників АТО.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


с.Малозалісся Вітчизну зі святом вітаємо нині
І хочемо, щоб вона мужніла і цвіла,
Навіки слава, слава Україні,
Її народу слава і хвала!

День захисника України – свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. З 2015 року указом Президента є державним святом з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві.

З цієї нагоди 14 жовтня 2017 року в приміщенні сільського клубу села Малозалісся відбувся святковий концерт «Козацькому роду нема переводу». Під час якого учасники художньої самодіяльності вітали своїх односельчан зі святом бажаючи усім наснаги і щасливої долі разом з нашою ненькою-Україною.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


с.Великозалісся

14 жовтня – одне з найбільших 12 церковних свят року – свято Покрови Пресвятої Богородиці. Також цього дня ми відзначаємо День українського козацтва!

Козак – лицар честі і мужній захисник незалежної країни.

Для козаків Покрова була найбільшим святом. Цього дня відбувалися вибори отамана. Наші лицарі вірили, що Свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю козаки вважали своєю заступницею і покровителькою. Тому на Запоріжжі була збудована церква Святої Покрови. І куди б не закинула доля козаків, завжди з ними був образ Пресвятої Покрови. Ця ікона супроводжувала і оберігала їх у далекій дорозі.

Воїни, козаки, що стояли на захисті християнської віри та свого народу, молилися, щоб Богородиця захищала їх, покривала своїм покровом і визволяла від несподіваної смерті.

13 жовтня 2017 року в приміщенні СБК села Великозалісся було проведено святковий концерт «Козацькому роду нема переводу», під час якого учасники художньої самодіяльності вітали своїх односельців з Днем козацтва та Днем захисника України.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


с.Пудлівці

У Пудловецькому будинку культури відбулося свято до Дня Козацтва та захисника України. Були запрошені усі Пудловецькі воїни, хто не міг бути присутнім на свято прийшли мами, бабусі. Усіх щиро привітали і подарували квіти.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису


с-ще Сахкамінь
(клуб, ДНЗ та школа)
На козацьку, на Покрову,
В пору лицарську, святкову,
Веселиться хай Січ-мати,
Станем разом ми співати,
Та козацтво прославляти
України честь і волю
Та свою вершити долю.

14 жовтня в клубі селища Сахкамінь відбувся святковий концерт «Козацька держава – наша гордість і слава!»
У святі активну участь прийняли всі колективи художньої самодіяльності – вокальний колектив «Соло», танцювальний колектив «Grand», театральна студія «Овація».

Вшанували своїх земляків – воїнів АТО – Гончарука Максима Ігоровича, Колесника Вадима Михайловича, Ткача Володимира Дмитровича та волонтерів. Олександр Самойленко розповів про роботу волонтерів і просив односельчан не залишатися байдужими – підтримувати наших військових на Сході України.

Глядачі гарячими оплесками дякували за подароване свято талановитим аматорам сцени. Після закінчення святкового концерту всім учасникам художньої самодіяльності були вручені подарунки від ДП «Нігинський кар’єр».

Концерт організували та провели завідувач клубу Ніна Волинець, художній керівник Віталіна Пиріжок, керівник танцювального колективу Даша Романюк. В оформленні сцени допомогли Валентина Ткач та Надія Забродська.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Сахкамінський ДНЗ "Малятко".

14 жовтня українці святкують одразу три свята.
Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде – День захисника України.
Усі ці свята дуже взаємопов’язані й виникали послідовно.
14 жовтня православні християни святкують день Покрови Пресвятої Богородиці. У народі говорять: «Покрова накриває траву листям, землю снігом, воду – льодом, а дівчат – шлюбним вінцем».
Зі святом Покрови співпадає святкування Дня українського козацтва. З давніх-давен Божа Матір вважалася покровителькою усього українського козацтва.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Сахкамінська ЗОШ І-ІІ ст.

Люди здавна шукали посередників і заступників перед Богом. Саме таким і є в нашій уяві образ Пресвятої Богородиці, яка, ми віримо, якщо її дуже попросити, заступиться і допоможе в важкі хвилини життя. За народними уявленнями Покрова піклується про сім’ю, шлюб, здоров’я та благополуччя родини. Саме ця біла Покрова і стала своєрідним оберегом України. Це свято дуже шанували запорізькі козаки.

13 жовтня на честь Дня українського козацтва і захисника України в Сахкамінській ЗОШ І-ІІ ступенів провели свято «Козацькі забави». У ньому брали участь хлопчики 5-9 класів. Свою силу, відвагу, спритність доводили два курені: «Хортиця», «Козаки».

Свято пройшло весело, захоплююче. Перемогу здобув курінь «Хортиця»

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


с.Залісся Друге

13 жовтня в Залісько Другому СБК відбувся урочистий концерт з нагоди Дня захисника України та Дня українського козацтва «Героям АТО – присвячується».

З вітальним словом до присутніх звернувся староста села Віталій Сьомко. Він щиро привітав учасників АТО, які ризикуючи власним життям стояли і стоять на варті безхмарної долі українського народу, воюючи на сході України.

Аматори сцени виконували патріотичні та жартівливі пісні, а родзинкою заходу стала сценка «Жінки а армії».

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


с.Вербка (клуб та ДНЗ)

13.10.2017 р. у святковій, затишній залі клубу с. Вербка зібрались жителі села, щоб засвідчити свою повагу всім, хто носить військову форму, привітати чоловіків, які захищають спокій наших домівок, здатних завжди підставити своє сильне плече чарівній половині людства, і відзначити День українського козацтва, День захисника України та свято Покрови Пресвятої Богородиці, яка була покровителькою і заступницею козаків.

У святковому концерті прийняли участь вісім колективів художньої самодіяльності сільського клубу.

Староста села Мазур А. В. всім воїнам АТО (15 чол.) від імені голови сільської ради І. Г. Абдулкадирової та виконкому вручив подарунки.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

13 жовтня у Вербецькому дошкільному навчальному закладі було проведено свято присвячене Дню козацтва «Козацькі розваги», яке підготувала вихователь Дольна І.В.

Під марш січових стрільців з’явилися славні козаки на чолі з кошовим отаманом. Дві команди хлопчиків старшої групи «Орли» і «Соколи» змагалися у спритності, сміливості та відвазі.
Діти показали свою згуртованість, а найголовніше те, що в маленьких серцях зростають паростки любові до рідного краю.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


с.Улянівка

14 жовтня 2017 року, в день святої Покрови Пресвятої Богородиці, День захисника України та Українського козацтва, в клубі села Улянівка відбувся святковий концерт.
На урочистості запрошені воїни АТО з сіл Улянівки та Голоскова, їхні родичі та друзі.
Староста Є.І. Мандзюк та депутат Д.І. Коваль дякували за мир і захист нашої Вітчизни всім воїнам та їхнім родинам, висловили слова вдячності матерям солдатів за мужність їхніх синів-героїв. Усім військовослужбовцям від голови Гуменецької сільської ради Інни Григорівни Абдулкадирової вручили матеріальні допомоги.
Зі сцени для захисників лунали слова вдячності та подяки, а юні аматори сцени дарували їм пісні, щоб зігріти їхні серця.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


с.Нігин

За честь і гідність України,
За волю, правду і добро
Вони боролись щохвилини,
Їх кров лилася як вино!

Всіх ворогів вони долали,
Всі землі наші зберегли,
Завжди від лиха захищали
І гордо прапор наш несли!

Сини Твоєї Батьківщини,
В них сила духу непоборна!
Козацтво – слава України,
Це гордість наша всенародна!

З нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня Захисника України 13 жовтня 2017 року в приміщенні будинку культури села Нігин відбувся святковий концерт „Сила нескорених”. Під час якого учасники художньої самодіяльності дарували усім присутнім пісні та вірші. Проникливою до серця стала „Балада про дві душі” у виконанні бібліотекаря Григоришеної О.В.

З вітальним словом до усіх присутніх звернувся староста села О.М. Сосуна. Він щиро привітав учасників АТО, бажаючи усім миру та довгої щасливої долі на нашій українській землі.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


с.Лисогірка

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


с.Голосків

13 жовтня 2017 року в Голосківській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося свято «Нумо, козаченьки!», присвячене Дню Козацтва.

Команди хлопців із 5-7 класів «Січові козаки» та «Козацький гарт» змагались у спритності, кмітливості, винахідливості, а інші учні підготували гарну концертну програму із піснями та віршами. В рамках відзначення Покрови проведено також конкурс малюнків.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


Читати статтю Свято осені


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано