A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Закінчився перший чемпіонат громади з футболу

Дата: 12.09.2017 10:08
Кількість переглядів: 1144

10 вересня закінчився перший чемпіонат Гуменецької ОТГ. В селі Думанів місцевий «Олімпік» приймав нігинські «Товтри-2». Це була гра за перше місце.

Багато вболівальників прийшло подивитись думанівсько-нігинське дербі та підтримати свою команду.

Склади команд:

«Олімпік»: В. Соснівський, В. Гаврищук (56 хв. С. Балицький), В. Волошин, Д. Корчак, І. Кирик, О. М. Кирик, О. О. Кирик (87 хв. С. Кирик), Р. Олійник (78 хв. Білоус), В. Пузирьов (65 хв. А. Цюрик), А. Бельзак, О. Балицький (81 хв. С. Чистяк).
«Товтри-2»: Р. Каспрук, А. Дорож, Д. Бабінський, А. Григорчук (46 хв. Е. Коваль), Д. Атаманюк (65 хв. Д. Склеп’юк), В. Дранус, О. Дорож, В. Олійник, О. Щадило (82 хв. Н. Храбуст), А. Яковчук, Д. Лісецький.

Розігравши м’яч з центра поля, господарі одразу пішли у атаку та створили декілька небезпечних моментів. Уже на 15 хвилині гри Андрій Бельзак ударом з-за меж штрафного майданчика відкрив рахунок. На 27 хвилині Володимир Пузирьов не менш красивим ударом зробив рахунок 2:0. Загалом перший тайм пройшов за переваги «Олімпіка», гості ж за весь перший тайм не створили жодного справжнього гольового моменту.
Другий тайм розпочався з атак гостей і на 53 хвилині Денис Лісецький ударом з лету відквитав один м’яч, а через декілька хвилин Олександр Щадило зрівняв рахунок. Та на 65 хвилині Олександр Кирик виводить господарів уперед, а на 71 хвилині, обігравши трьох захисників та вийшовши віч-на-віч з воротарем, той же Кирик робить рахунок 4:2. Далі гості ще більшими силами пішли уперед, а господарі діяли на контратаках, одна з яких на останніх хвилинах завершилась забитим м’ячем, відзначився Андрій Цюрик.

Рахунок 5:2 і «Олімпік» стає першим чемпіоном громади з футболу, другі – «Товтри-2», а третіми стала «Фора» з Залісся Другого.
Також слід відзначити організацію гри: музика перед грою, діти з плакатами улюбленої команди, гарно підготовлене поле, велика кількість вболівальників, справжня футбольна атмосфера. Староста села Сергій Бельзак та його односельчани гарно підготувались до вирішальної гри. Головний арбітр В. Сьомко (до речі староста села Залісся Другого) разом з асистентами Олександром Проданом та Валерієм Оганесяном (усі Залісся Друге) тримали гру під контролем (зауважень до суддів не було ні з одної ні другою сторони). Село Думанів як одна команда, спільними зусиллями старости, гравців, вболівальників заслужено стали чемпіонами громади.

Небагато напишу про «Товтри-2» та «Фору».
Приємно, що на дорослому рівні починають виступати молоді гравці з Нігина. Протягом сезону було задіяно одинадцять гравців шкільного віку, а у сьогоднішньому матчі їх було шестеро. У Нігині на усіх домашніх матчах викошене та розмічене футбольне поле, оголошення у інтернеті та у селі, музика та національний гімн перед грою. Усе це для популяризації спорту та здорового способу життя.
Команді «Фора» було досить складно змагатись на рівних з «Олімпіком» та «Товтрами-2», але завдяки старості села В. Сьомко вдалося створити команду, яка в підсумку посіла третє місце.
Були і негативні моменти у чемпіонаті, а поки потрібно виправляти помилки, бо не помиляється той, хто нічого не робить. Будемо працювати ще краще і наступний чемпіонат стане ще більш цікавим. Хочеться щоб в чемпіонаті було більше матчів, де була б присутня велика кількість глядачів, щоб для села кожна неділя була справжнім святом, щоб футбольні поля були в хорошому стані, а команди та гравці прогресували і згодом в нас появляться нові Андрії Шевченко, Алішери Якубови… А поки чемпіонат закінчився і він уже назавжди в історії!

Олександр Дорож
інструктор-методист, тренер-викладач з футболу ДЮСШ «ЛІДЕР»

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


Читати статтю Сьоме місце та два забитих м'ячі Якубова на Всесвітній універсіаді з футболу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано